Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Torsdag tidig morgon en vanlig dag i Indien

Godmorgon… så är det en vanlig torsdagsmorgon på universitet. Klockan är nästan halv nio och ännu har inte så många av kollegorna  dykt upp. Idag blev jag hämtad av Krishna som kör mig. Han ringer mig på mobilen och med sitt glada goodmorning sir, I m waiting for you outside! Då kan man ju inte bli annat än pigg. Idag tog vi en liten omväg till Electronic city 2, dels för att han ville se om jag verkligen kunde köra bil, dels för att få oss vars en morgontea. Ska villigt erkänna att det var rätt stressande att undvika att köra på någon av alla människor, bilar eller för den delen kor som fanns runt om. Sedan tar det ju lite tid att vänja sig vid vänstertrafiken. Jag tror inte Krishna var särskilt imponerad. Men alla överlevde. Kanske var jag mest orolig för bilen. Jag vet ju att denna bil bidrar till mer än hans egen försörjning. Well, well efter denna rivstart på dagen så stannade vi och fick oss en välförtjänt tea. Jag är inte helt säker på vem av oss som behövde den bäst.

Efter att Krishna bjudit mig på ett litet glas gott och sött chaitea, tog Krishna över körandet igen.

Se här, på andra våningen högst upp till höger har jag fått mitt tjänsterum, där jag nu sitter och förbereder nästa veckas lektion och en workshop som vi ska ha tillsammans med några olika universitet och industrin. Syftet kommer att vara att förstå hur kan utbildningarna förbättras utifrån de behov industrin i Indien ser just nu.

 

Category: Resor