Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Today it´s childrens day…

Drygt en vecka har jag nu varit i Indien! Det har varit en intensiv och lärorik vecka. Ännu har jag inte undervisat men haft en hel del möten. Så nu kommer vi till en ny vecka med troligen nya utmaningar. Söndagen var jag rätt trött så jag tog en dag till hemarbete – bland annat lite administration på hemmaplan.

Just nu pågår allt arbete med förberedelser inför nästa termin. Det är allt från ändra litteratur- och kursplaner på kurser till att koordinera scheman. Detta arbetet går ju ganska bra att utföra också på distans.

Morgonen idag började redan lite över 6, och eftersom jag var för trött att läsa gårdagens tidning i går så blev den en fin morgonlektyr. En av artiklarna handlar om det alla pratar om här just nu… Vädret. Då gäller det naturligtvis hur kallt det har blivit. Det är omkring 28 grader på dagen men på natten kan temperaturen krypa ner till 14 grader och det upplevs som riktigt kallt här.

 

 

 

 

I morse när Krishna hämtade mig doftade bilen härligt fräscht av den ny jasmine  som han hade lagt som en bädd runt det lilla biltemplet som pryder panelen i bilens framruta. Det var lite lugnare ute idag, och inga skolbarn på väg. Detta har naturligtvis en förklaring! Idag är det ”barnens dag”. Det innebär att barnen är lediga. På en del skolor innebär det också att lärarna gör något kul, som att ge en teaterföreställning som de tränat in till barnens ära.

Även på IIIT-B hade hustemplet gjorts fint och ljusen var tända. Detta är ett vackert sätt att börja dagen på, och ger en god stämning innan arbetsdagen börjar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men först en morgonkaffe med Professor Poonacha, vilket har blivit en riktigt trevlig vana.

 

Category: Resor