Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Universidad Tecnica Federico Santa Maria

Skärtorsdag och full aktivitet.

Idag har en av våra Malmö högskola studenters vänner arrangerat en heldag för mig (thank you Pablo and Félix). Först ska jag besöka industridesignavdelningen  på Det tekniska universitetet Federico Santa Maria. Och på kvällen har jag lovat hålla en workshop kring interaktionsdeisgn på ett av Valparaisos Start-Up Chile företag som heter Sonic Pollen.

På morgonmötet med universitetet började vi med en rundtur med vår nya vän Félix. Just nu när vi på Malmö högskola har våra diskussioner om hur vi vill att våra framtida undervisningslokaler ska utformas, är det inte utan intresse jag noterar hur viktig miljön är på vårt värduniversitet här i Valparaiso. Detta är ett stort campus som i sig är som en egen stad. Detta campus brukar ofta användas för filminspelningar… och jag förstår varför.  Stor vikt har lagts vid att ledningen för universitetet önskar att studenterna är här så mycket som möjligt. Eller vad säger ni kära Malmö högskolastudenter och  kollegor om följande bildsvit. Nu vet jag vad jag vill ha när vi bygger nya Niagara… (Smile).

Faculty club

Faculty club

Designhallen

Designhallen

Poolområdet

Poolområdet

Huvudentré

Huvudentré

Samlingsplats i solen

Samlingsplats i solen

 

Category: Uncategorized