Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

granchock

Granchock

Igår fick jag en chock, som överraskningar dyker det upp nya vintertecken varje dag just nu. I går var det dags för den årliga granchocken. 31 oktober måste vara nytt rekord för Drottningtorgsgranen.

Med denna ”chock” i bakhuvudet känns det nu riktigt bra att lägga det sista planeringspusslet inför avresan mot Bangalore på fredag.

Igår köpte jag Mikael Bergstrands Delhis vackraste händer, till min padda.  Jag tror den blir riktigt go att ta med på planet.

 

 

 

Funderar också på hur vårt samarbete med IIIT-B började. Jag tror det var sex år sedan min kollega Simon Niedenthal gjorde den första kontaktresan till Indien. Sedan dess har åtta studenter från IIIT och fyra studenter från K3 deltagit i utbytet. Två av mina studenter, Jonathan och Jimmy är på utbyte just nu, och jag glädjer mig till att träffa dem. De har ju blivit Bangalore och Indienexperter nu, så jag tror jag har ett par riktigt bra guider där.

Då det gäller lärarutbyten så har redan fem av mina kollegor bytt arbetsplats med kollegor från Bangalore. Det ska bli riktigt roligt att träffa Madan, Professor Denisha, Srinith och Balaji igen.