Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Wifi eller inte wifi det är frågan…

Frankfurt

Bloggning pågår - nästan!

Sitter nu på Frankfurts storflygplats och har nästan tre timmar på mig till flyget ska gå. Förra gången jag var här fick jag avnjuta storflygplatsens alla serviceåtaganden.Det började då med att vi på något underligt sätt i stället för att hamna i transitområdet irrade oss ut till incheckningen… istället för till gaten där flyget till Senegal skulle avgå. Ny säkerhetskontroll. Och då menar jag säkerhetskontroll. Allt handbagage gicks igenom minutiöst detta inkluderade totaldammsugning av både dator och mobil. Dessa prylar har aldrig varit så rena som inför flighten till Senegal. Tack och lov hade vi ju gott om tid så vi hann med att ta ”ein kleines Bier” i baren precis vid Gate 29.  Väl vid gaten såg vi en mycket snopen man i disken som inte alls hade räknat med att vi skulle åka med denna Condorflight! Men jo det skulle vi ju, vi hade bekräftad biljett och allt. Det kan ju inte vara så att bara vårt bagage skulle till Dakar och inte vi. Lite snopet för oss tvingades personalen avvisa två minst likna snopna och besvikna unga senegalesiska herrar som ”nästan” kommit med från ”stand by” listan. Det kändes ju inte helt bra. Med detta i färskt minne så har jag nu koncentrerat mig på att både följa skyltar noggrant samt att snyggt och lydigt anmäla min ankomst. Apropå serviceåtaganden så har jag en fråga – hur kan det komma sig att inte varenda storflygplats håller oss resenärer med ett öppet trådlöst internet när vartenda liten Knipe med självaktning numera ser det som en viktig del av servicepaketet? Detta blir alltså först publicerat nästa gång jag är på, på riktigt.

 

Frankfurt 4 november vid 10-tiden

 

Category: Resor