Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Äntligen framme i mitt kvarter

Så här fint bor jag i 5 veckor

Välkomme! Gå in under gula balkongen så är du framme i mitt lilla mysiga kryp in.

I lägenheten under gula balkongen har jag installerat mig.

Bästa sättet att lära känna en ny plats – ta en kaffe, spana in vad som händer runt omkring, snacka med de som är här. Här var förvisso rätt tomt, men tre unga affärsherrar hade viktigt möte, och de kunde ju lätt rekommendera vem jag ska gå till för att få ett simkort som fungerar för både telefon och internet… ja ni ser ju det funkade (jag är online via min lilla telefon).

Nio unga killar krävdes för att få igång min I-phone så att både telefon och internet fungerade. Jo alla killarna bidrog på sitt sätt. Jag som enda kund och ändå kändes butiken trång på något sätt. Jo så var det en sak till – det tar lite tid att vänja sig vid indisk-engelska.

Jag hann också med att träffa några av grannarna – jag vet inte om dessa getterna hinner bli offrade inför den stora festivalen som har sin kulmen på måndag. Traditionen säger att till Hajj, som denna högtid heter, så ska varje muslimsk familj slakta minst ett lamm. Eftersom en del av befolkningen här är muslimer så har alla i Indien helgdag på måndag. Jag också.

[This is my first day in Bangalore. All day was busy with trying to calibrate my ears to understand English and to get my mobile phone connected. I also meet some of my Neighbours.]

 

Category: Uncategorized