Micke Svedemar bloggar

Just nu – en reseberättelse från Chile 2013

Söndag – inte det samma som vilodag

I dag hade jag hoppats komma ikapp med sömnen och stiga upp före klockan 9. Det lyckades inte riktigt. Vad som däremot lyckades var mitt andra besök hos vännerna som driver den lilla mobiltelefonbutiken. Jag hade i dag på morgon fortfarande en del datortrafiksproblem. Om jag ska jämföra med hemma så hade jag där nog mötts av ett stön och himlande med ögonen ”Åhh den där igen”. Här var det som om vi nu var bästa kompisar och redan kände varandra riktigt väl. Och det gör vi ju på sätt och vis, åtminstone via min mobil. Här är som sagt hjältarna på The Mobile Store som ligger på Mosque St. Är du i området och behöver få något fixat då det gäller mobil kommunikation – så är det här det blir connect!

Dagens övning var annars att jag tänkte ta mig till Cubbon park. En grön oas mitt i Bangalores kommersiella område.

Efter några timmars promenad i parken och många små diskussioner med andra som också var ute och söndagsströvade så hoppade jag in i en tuc tuc för färd mot Commercial st. Jag tänkte i min enfald kolla om det var söndagsöppet…  Otroligt hur snabbt och smidigt dessa trehjulingar kan tränga sig fram över allt. Billigt är det också!

För 17 Rupie (mindre än 2.50 svenska kronor) så har vi kört ungefär 2 km. Och det bästa av allt, det är ju ett kul sätt att färdas på också. Även tuc tucs behöver bensin!

Så efter tankningen knökade vi oss fram till den stora shoppinggatan. Och bara en dum turist kan ju undra om det är söndagsöppet. Självklar… dagen innan Rajj.

Jag föll inte för frestelsen att handla idag – men här finns det mesta av både nyttiga och onyttiga prylar. Att bara vandra runt i detta folkmyller utan mål är ju rent fantastisk. Jo det är en njutning att se och höra allt – det är svårt att återge dofterna, ljuden och spänningen i luften. De sista bilderna är tagna på  en parallellgata till Commercial st. och enligt en nyfunnen vän, jag försökte uppfatta vad han sa genom allt gatuljud, jag tror han heter Rhandi berättar att idag har Bangalore en stor parad och festival där de flesta Sikher firar.

Category: Resor